Categorie: Persoonlijk

Voor de eerste keer naar de sportschool? Check deze tips.

Voor de eerste keer naar de sportschool... Dit jaar ben ik na 8 jaar voor het eerst geswitcht van sportschool. Dit deed ik omdat ik onlangs ben verhuisd en de nieuwe sportschool dichterbij is. Het is leuk en motiverend om naar een nieuwe sportschool te gaan. Maar ook eng en spannend. Voor het eerst naar een sportschool gaan kan een grote stap buiten je comfortzone zijn.

Lees meer »

Terug naar een Gezonde Routine na de vakantie

Ik heb afgelopen weken heerlijk gefeest en genoten. Maar nu is het tijd om weer in een gezonde routine te komen. Ik heb super veel gefeest op het Griekse eiland Kos. En dat was heel leuk. Maar ik merk dat ik nu veel minder energie heb. Het wordt tijd om weer aan mijn gezondheid te werken. Maar hoe? Dat vertel ik je in deze blog.

Lees meer »

Hoe ik stress onder controle houd (6 praktische tips)

Het lijkt erop dat stress een onderdeel is geworden van ons moderne leven, en velen van ons worstelen om hiermee om te gaan. In deze blog geef ik je 6 praktische tips om je stress onder controle te houden. Ontdek praktische en doeltreffende methoden om stress te beheersen. Lees snel verder als je vandaag nog je stress wilt aanpakken!

Lees meer »

Mountainbike Beginners Clinic (review)

Tijdens de Mountainbike Beginners Clinic heb ik als relatief onervaren mountainbiker de basisvaardigheden van het mountainbiken geleerd en geproefd van het avontuurlijk fietsen op een singletrack. Daarnaast heb ik ook geleerd over drops en andere handige trucjes. Lees hier mijn ervaring!

Lees meer »

Habit tracker: Hoofdpijn en migraine voorkomen

Een van de gezondheidskwaaltjes die vaak bij mij terugkeren, is hoofdpijn, en ik weet dat ik niet de enige ben die hier vaak last van heeft. Maar waarom ervaren we zoveel hoofdpijn? Er is hier namelijk een reden voor, en er zijn ook diverse oplossingen. Ik neem je graag mee in mijn journey: hoofdpijn en migraine voorkomen.

Lees meer »

Hoe mijn relatie met voeding is veranderd door de jaren heen

De relatie tussen voeding, sport en ons mentale welzijn kan complex zijn. Dit was het wel voor mij in het begin. Ik slaagde erin mij te richten op mijn eigen behoeften en mij minder te laten beïnvloeden door sociale media en onrealistische standaarden. Lees verder om meer te ontdekken over hoe ik een gezonde relatie met voeding en sport heb ontwikkeld door de jaren heen.

Lees meer »

Your Roadmap: Dit is de kracht van een Mastermindgroep

Your Roadmap is een online programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Als onderdeel van een groep van meer dan 1200 gelijkgestemden, heb ik veel geleerd en veel nieuwe inzichten opgedaan. Zo een groep wordt ook weleens mastermindgroep genoemd.  Een interessante reis op basis van persoonlijke ontwikkeling. Lees in deze blog al mijn inzichten en ervaring.

Lees meer »

Hoe ik afgelopen weken mijn belemmerende gedachten weer de baas werd

Soms is het fijn om je hart te luchten en je gedachten te delen. Ik merk dat Instagram vaak draait om het delen van mooie momenten en perfecte plaatjes, maar er zijn ook mensen die de minder mooie kanten van het leven laten zien. Toch voelt het soms alsof ik niet mag of kan delen wat er in mijn leven speelt (dit is blijkbaar een belemmerende gedachten van mij).

Lees meer »

Hoe ik afrekende met slaapproblemen

Oke, i will admit... 1,5 jaar geleden toen het uitging met mijn ex kampte ik best wel erg met slaapproblemen. Welke gedachten er zorgde voor deze slaapproblemen zijn tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

Lees meer »

Mijn eerste blogpost

Wauw! Daar staat ‘ie dan… Mijn eigen website om te bloggen. Toch wel spannend, want ik weet niet wat mij te wachten staat. Ik had niet verwacht dat ik daadwerkelijk de stap zou zetten. Maar ik dacht ‘fuck it, let’s do this’. Wat heb ik te verliezen?

Lees meer »

Mijn boodschappenlijst en gerechten van oktober

Na twee dagen vol plezier en lekkernijen in het pretpark, merkte ik aan mijn lichaam dat het weer tijd is om meer focus te leggen op gezond eten. Maar laten we eerlijk zijn, we verdienen allemaal wel eens zo'n uitstapje, toch? Nu is het tijd om weer op het juiste spoor te komen, en ik vertel jou graag welke ingrediënten er onder andere op mijn boodschappenlijstje stonden.

Lees meer »

Favo gerechten van mei '23

Ik heb een boel lekkere gerechten gegeten de afgelopen tijd. Een paar nieuwe gerechten maar ook veel favorieten die ik al eens eerder had gegeten. Vooral gezonde gerechten maar ik heb ook minder gezonde favorietjes. Want mensen, balans is key! Laat je inspireren door deze blog.

Lees meer »

Tiendaags eetdagboek - febr '23

Om meer inzicht te krijgen in mijn eetpatroon en hoe ik ervoor sta, heb ik 10 dagen mijn voeding bijgehouden en genoteerd. Het kost mij de laatste tijd meer moeite om gezonde keuzes te maken...

Lees meer »

Dit waren mijn snacks in het vliegtuig naar Alanya

Mijn snacks zijn niet altijd perfect, But i don't mind. Toch probeer ik grotendeels bewuste keuzes te maken. De ene keer kies ik iets wat ik gewoon lekker vind, maar mijzelf niet per se voedt. De andere keer kies ik iets gezonds. Soms betekent dit dat ik het minder lekker vind. Maar dat heb ik er dan voor over, om zo mijn lijf alsnog te voeden.

Lees meer »

Sportdagboekje #1

Afgelopen week heb ik lekker (veel) getraind. Toch nog de 4x aangetikt! Ik probeer altijd minstens 3x per week te sporten, en dat is gelukt! Zo zag mijn sportroutine er afgelopen week uit... :-)

Lees meer »