Terug naar een Gezonde Routine na de vakantie

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 12:24
Cocktail tijdens vakantie

Ik heb afgelopen weken heerlijk gefeest en genoten. Maar nu is het tijd om weer in een gezonde routine te komen. Ik heb super veel gefeest op het Griekse eiland Kos. En dat was heel leuk. Maar ik merk dat ik nu veel minder energie heb. Het wordt tijd om weer aan mijn gezondheid te werken. Maar hoe? Dat vertel ik je in deze blog.

Mijn koffer is uitgepakt, de was is gedaan, de vakantiekiekjes zijn gedeeld en de wekker staat klaar om mij weer te wekken. Na een mooie vakantie vol zonnige dagen en (min of meer) ontspanning is het tijd om terug te keren naar een gezonde dagelijkse routine. De afgelopen twee weken heb ik weinig gewerkt aan mijn persoonlijke doelen, omdat ik 100% wilde genieten van mijn vakantie en vrije tijd.

Ik heb weinig blogs geschreven en veel minder gezond gegeten. Dit merk ik nu ook in mijn energie. Gezondheid, mindset, werk en hobby's werden even op pauze gezet om volop te genieten van al het moois dat Kos te bieden had. Maar nu wordt het weer tijd om te werken, strijden, floreren en doelen na te streven :-D 

Een pauze van mijn dagelijkse doelen en verplichtingen

Tijdens deze welverdiende vakantie liet ik bewust alle persoonlijke doelen varen. Ik koos ervoor om me niet te verdiepen in gezondheidsplannen, carrière-ambities of andere voornemens die normaal gesproken mijn dagelijkse routines bepalen. Het voelde bevrijdend om me over te geven aan de zonnige dagen op vakantie. Even twee weken geen beperkingen, geen prestatiedruk en geen deadlines om te halen. Heerlijk in het moment zijn. Dat is waar mijn vakantie om draaide. 

 

Het is goed om af en toe alle verplichtingen te vergeten, omdat het je de kans geeft om te ontspannen, je geest te verfrissen en je batterijen op te laden. Door even los te laten van dagelijkse verplichtingen, geef je jezelf de ruimte om te genieten van het moment, stress te verminderen en je mentale welzijn te bevorderen. Het helpt je om in balans te blijven. Je kan dan later met vernieuwde energie en focus je verplichtingen weer oppakken.

Persoonlijk laat ik al mijn doelen los tijdens vakantie. Ik wil altijd graag productief zijn en ambitieus. Maar dat elke dag nastreven is intensief. Tijdens mijn vakantie heb ik er eigenlijk geen moeite mee om alles los te laten. Aangezien ik weet dat ik het makkelijk mijn persoonlijke doelen na de vakantie kan oppakken. Zowel op gebied van werk als privé en gezondheid. 


Heb jij moeite met opnieuw in routine komen? Dit zijn mijn tips voor jou.

  1. Take it easy: Probeer niet meteen op volle snelheid te gaan zodra je terug bent. Geef jezelf wat tijd om aan te passen aan het normale ritme.

  2. To-do lijst: Maak een lijst van taken die je moet oppakken. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en niets over het hoofd te zien.

  3. Slaapritme: Werk aan het herstellen van je normale slaapritme. Ga op een redelijk tijdstip naar bed en sta op dezelfde tijd op.

  4. Gezonde voeding: Begin met gezonde eetgewoonten na mogelijke excessen tijdens de vakantie. Introduceer meer fruit, groenten en water in je dieet.

  5. Beweeg: Pak je normale bewegingsroutine weer op. Of het nu gaat om sporten, yoga of gewoon wandelen, fysieke activiteit helpt je energieker te voelen.

  6. Planning: Maak een overzicht van je doelen voor de komende weken. Dit kan je helpen gefocust te blijven en je doelen na te streven.

  7. Tijd voor ontspanning: Reserveer wat tijd voor ontspanning en zelfzorg, zelfs in je dagelijkse routine. Dit kan stress verminderen en je welzijn bevorderen.

  8. Prioriteiten stellen: Bepaal wat echt belangrijk is om direct op te pakken en wat kan wachten. Hierdoor voel je je minder overweldigd.

  9. Positieve mindset: Sta open voor de terugkeer naar de dagelijkse routine met een positieve instelling. Zie het als een kans om weer productief te zijn. Schrijf dagelijks je geluksmomentjes op.

  10. Stap voor stap: Neem kleine stappen om terug te keren naar je routine. Verwacht niet meteen alles perfect te doen, en wees geduldig met jezelf.

 

Opnieuw verlangen naar balans

Hoewel ik ten volle genoten heb van deze vakantie zonder beperkingen, voel ik nu een kriebelend verlangen om weer in actie te komen. Het schrijven van blogs roept me, de takenlijst op werk wacht op mij en het verlangen om nieuwe doelen te stellen en na te streven wordt steeds sterker. 

 

Ik wil voor de toekomst wel kijken hoe ik effectiever en efficiënter kan gaan werken. Op vakantie merkte dat ik veel minder keuzestress had en dat voelde erg bevrijdend. Dit wil ik zeker doorpakken naar Nederland. 

Ik weet dat een goed plan en een goede planning key is voor minder stress en rust in het koppie

>>> Vakantie kiekje in Kos >>>

Doelen en gewoonten voor de komende tijd

Ondanks dat ik vakantie heb gehad, is mijn lichaam niet uitgerust. Dit komt door de korte nachten die ik mijzelf heb aangedaan. De feestjes in Kos waren té leuk. Ik denk dat ik mijn ruggengraat thuis ben vergeten tijdens het inpakken van mijn koffer.

Nu is het wel weer tijd om terug te keren naar gezonde gewoonten en doelen die bijdragen aan een gebalanceerd leven. In plaats van plotseling alles weer op te pakken, wil ik deze nieuwe fase geleidelijk omarmen.

1. Een gezonde slaaproutine

De eerste stap is om mijn slaaproutine weer normaal te krijgen. Terwijl ik genoot van lange avonden en late ochtenden, besef ik nu dat kwalitatieve slaap van onschatbare waarde is voor mijn algehele welzijn. Een doel van acht uur ononderbroken slaap per nacht is het streefdoel, en ik ben vastbesloten om dit te bereiken.

Ik heb ook een lekker slaaptheetje gekocht bij Holland & Barret van Celestial namelijk Seasonings Sleepy Time Extra. Hier ga ik elke avond heerlijk van genieten. 
 

2. Beweging en Energie

Het is tijd om die energie weer te laten stromen. Op vakantie heb ik wél veel gewandeld, gedanst en gezwommen maar verder niet gesport. Ik wil vanaf komende week weer drie keer frequent trainen, waarbij ik mezelf uitdaag met intensieve workouts. Dit zal me niet alleen fysiek sterker maken, maar ook mentaal veerkrachtiger.

Daarnaast heb ik Maca (pilvorm) gekocht bij Holland & Barret. Dit helpt bij het ondersteunen van energie maar ook van je libido ;-) !

3. Voeding en Vitaliteit

Tijdens mijn vakantie heb ik mezelf getrakteerd op allerlei lekkers zonder me zorgen te maken over voedingskeuzes. Terwijl ik die momenten koester, wil ik terugkeren naar een voedingspatroon dat mijn lichaam ondersteunt. Meer fruit en groenten, en minder of geen tarwe, lactose en alcohol, zullen de pijlers zijn van mijn gezondere eetgewoonten.

Ik focus mij op hormoonproof eten. Eten gericht om mijn brein en de darmen (je tweede brein) gezond te houden.

 

Lees hier een heleboel tips om je hormonen weer in balans te krijgen.

Een hoge eigenwaarde helpt je met doorzetten

Het opnieuw in een gezonde routine komen na de vakantie vergt wilskracht en doorzettingsvermogen. Het draait allemaal om mijn innerlijke verlangen om voor mezelf te zorgen en mijn eigenwaarde te erkennen. Het is een manier om te zeggen: "Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen en mijn doelen na te streven."

Het voelt een beetje als een nieuw hoofdstuk. De afgelopen weken heb ik veel gefeest en sociaal gedaan. Maar het wordt weer tijd om gezonde habits op te pakken. Ik ben er klaar voor om nieuwe hoogtes te bereiken.

 

Dit is mijn uitnodiging aan jou om samen met mij deze reis naar balans en vooruitgang te verkennen. Wil jij ook terug weer gezonde gewoontes oppakken? Maar vind je dit lastig? Meld je aan voor een intake gesprek en samen kijken we naar de beste mogelijkheden die bij jou passen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.