Categorie: Fit lichaam

Darm detox! Hoe kan je jouw darmen detoxen in 5 dagen?

Darm detox! Dat zou iedereen weleens moeten doen, vind ik. De darmen zijn namelijk van vitaal belang voor een gezond lichaam. Ze vervullen een essentiële rol in de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Het is superbelangrijk om jouw darmen gezond te houden. In deze blog vertel ik je precies hoe je dat doet en waar je op moet letten. Ook wil ik je vertellen over een product dat ik zeker aanraad wat hierbij kan helpen. 

Lees meer »

Is biologisch eten gezonder? Lees hier 8 belangrijke punten over biologisch voedsel

Ik vroeg mijzelf ook altijd af: is biologisch eten echt gezonder? Ik snapte de hype er niet zo van. Sinds ik het boekje 'De Boodschappencoach' heb gelezen, begrijp ik het veel beter. Ik koop zelf niet altijd biologisch, maar ik probeer dit wel steeds vaker te doen. Zeker als het gaat om producten met een eetbare dunne schil. Onlangs heb ik een interessant boek gelezen waar veel informatie stond over biologisch eten. Ontdek in deze blog onder andere hoe biologische groentes rijker zijn aan natuurlijke afweerstoffen en micronutriënten en vele andere voordelen.

Lees meer »

Het is tijd voor een detox! Lees hier hoe je jouw lever een boost geeft.

Onze lever, vaak beschouwd als het stille werkpaard van ons lichaam, speelt een cruciale rol bij het handhaven van onze algehele gezondheid. In deze blog zullen we ontdekken waarom het essentieel is om goed voor je lever te zorgen en hoe je dit kunt doen. Heb je bepaalde vage klachten? Check in deze blog om erachter te komen of het iets te maken kan hebben met je lever.

Lees meer »

Hormoonproof eten: Hoe doe je dat?

Hormoonproof eten is geen specifieke dieetvorm, maar eerder een benadering van voeding die gericht is op het bevorderen van een gezonde hormoonbalans. Gezondheid, fitheid en een gezonde hormoonbalans staan centraal. In deze blog lees je wat hormoonproof eten is, hoe je het doet, geef ik je een eetschema en lees je wat je nog meer kan doen voor een gezonde hormoonbalans.

Lees meer »

Migraine Detox Plan

Ervaar jij ook regelmatig migraine, net zoals ik? Het kan behoorlijk uitputtend zijn, toch? Mensen die last hebben van migraine hebben vaak zeer gevoelige zintuigen. Het is belangrijk om te onderzoeken wat jouw triggers zijn. In deze blog deel ik recepten en voeding die helend werken, vertel ik mogelijke triggers van migraine en geef ik een inkijkje in hoe ik met migraine omga. 

Lees meer »

Lees hier hoe een gezonde geest een gezond lichaam creëert.

Onze mindset is van grote invloed zijn op ons fysieke welzijn. In deze blog zal ik uitleggen waarom je mindset zo belangrijk is voor het creëren van een gezond lichaam. Helaas wordt dit nog wel eens over het hoofd gezien. Zelfs de Romeinen waren hier al mee bezig. Wil je meer leren over dit onderwerp? Lees dan verder.

Lees meer »

Steeds meer mensen drinken minder alcohol. Hoe komt dat?

Ik ben nooit echt excessief geweest met alcohol gebruik. Het valt het me op hoeveel er om me heen wordt gedronken. Soms vind ik dit lastig, omdat ik besef dat het veel schade kan aanrichten. Wellicht komt het omdat niet iedereen bewust is van de effecten van alcohol. Maar daar lijkt verandering in te zitten.

Lees meer »

6 stappen om meteen fitter te worden (of te blijven!)

Ik voel me in het algemeen energiek en fit. Ik vraag veel van mijn lichaam en ik ben elke dag druk met van alles en nog wat. Daarom is het belangrijk om mijn mind en lichaam gezond te houden. Soms heb ik periodes dat ik daar iets meer moeite mee heb. Op dat moment zijn dit de perfecte tips en tools die mij helpen (weer) fit te worden en te blijven.

Lees meer »

Eet ik teveel suiker?

Één van mijn goede voornemens was het minderen in mijn suikerinname. Ik vond van mijzelf dat ik té veel suiker, snoep en koekjes at. Vooral de laatste tijd zijn er ‘minder’ gezonde gewoontes erin geslopen. 

Lees meer »