Dit is waarom ik er heilig van overtuigd ben dat vitamines werken

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 12:09
Waarheid achter vitamines

Ik neem je mee op mijn reis van vermoeidheid en gezondheidsproblemen naar vitaliteit en welzijn dankzij het juiste gebruik van vitamines. Lees verder om te ontdekken hoe deze kleine, maar krachtige stoffen een groot verschil kunnen maken in ons dagelijks leven en onze gezondheid.

Ik heb zelf mogen ervaren wat vitamines met je doen

Geloof ik in supplementen? Absoluut! Waarom? Omdat ik persoonlijk heb ervaren en ondervonden wat ze kunnen betekenen voor je lichaam.

Enkele jaren geleden kampte ik met allerlei vage klachten, vooral ernstige vermoeidheid. Ik was om 16:00 al super moe. Zelfs al zat ik nog in de klaslokaal. Soms ging ik direct na het avondeten al slapen en sliep ik wel 11 tot 12 uur achter elkaar. Dat was duidelijk te veel van het goede.

Huisarts wist geen raad

Ik besloot mijn huisarts te raadplegen in de hoop dat ik eindelijk een verklaring zou vinden voor mijn aanhoudende vage klachten, met vermoeidheid als meest slopende symptoom. Vol verwachting onderging ik een bloedtest, hopend dat deze eindelijk de oorzaak van mijn problemen zou onthullen.

Ik bleef echter volharden in mijn zoektocht en ging weer terug naar de huisarts om dit verder te bespreken. Maar het antwoord bleef hetzelfde: "We kunnen niets afwijkends in je bloed vinden, dus je bent gezond." Daar stond ik dan, met mijn vage klachten en geen hulp in zicht.

Ik was teleurgesteld en geïrriteerd, maar toch ging ik verder kijken naar andere mogelijkheden.

 

EMB bloedtest

Uiteindelijk besloot ik om 280 euro te investeren in een EMB (Energetisch Morfologische Bloedtest) om mijn doel te bereiken: een gezond en energiek lichaam. Bij de EMB-test analyseren ze je bloedcellen in plaats van je bloed, wat een andere techniek is dan die in ziekenhuizen en bij huisartsen wordt toegepast.

Na een uitgebreid gesprek en nog een bloedtest kreeg ik de uitslag..."Je hebt een sluimerende vorm van het Epstein-Barr-virus (de veroorzaker van pfeiffer) in je bloedcellen."

Ik hoorde dat deze sluimerende vorm van pfeiffer waarschijnlijk actiever wordt in stressvolle situaties, wat ik kon beamen. Het verbaasde me dat dit niet was opgemerkt in het ziekenhuis, dat was een van mijn eerste gedachten. Gelukkig kreeg ik wel waardevol advies bij deze diëtist.

 

Persoonlijk advies

Het persoonlijke advies wat ik kreeg omvatte onder andere een hoge dosis vitamine B12 om het virus uit mijn systeem te krijgen. Bovendien ontdekte ik door de test dat ik een lactose- en tarwe-intolerantie had. Dus, ik veranderde mijn dieet ietsjes. Vanaf dat moment koos ik voor speltbrood en lactosevrije yoghurt in plaats van tarwebrood en gewone yoghurt.

 

Verder kreeg ik de aanbeveling om Glutazyme te gebruiken voor mijn darmen, zodat ze voeding beter konden afbreken. Dit zou helpen bij de vermoeidheid. Ook nam ik zwarte bessenextract om te ontgiften.

Kleine toevoeging, groot resultaat

Ik at al gezond, lette al op mijn suikerinname en sportte wekelijks 3 tot 4 keer. Het enige wat ik aan mijn levenspatroon heb veranderd, zijn de extra vitamines. Na 2 maanden waren mijn klachten verdwenen. Ik voelde me een stuk beter. Ik was opgewekt en had om 16:00 uur nog steeds energie. Ik had niet meer de neiging om al om 19:00 uur naar bed te gaan. Ik had weer een gezond slaapritme van 8 uur per nacht.

Door deze ervaring weet ik zeker dat vitamines het verschil kunnen maken voor sommigen, zeker als je uit balans bent. Sindsdien is mijn interesse in natuurlijke voeding, gezondheid en supplementen ook enorm gegroeid.

Ik vind het heerlijk om anderen te inspireren, en ik hoop dat dit verhaal je een positief beeld zal geven van een van de alternatieve vormen van gezondheid en geneeskunde die er zijn. Soms moet je buiten de gebaande paden denken om je klachten op te lossen.

Gebruik de kortingscode 'voedingsacademi' voor 10% korting op jouw bestelling bij www.vitakruid.nl!

Vitakruid

Volledig in balans

Inmiddels voel ik mij volledig in balans. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren over mindset, voeding en gezondheid. Ik weet wanneer mijn lichaam seintjes geeft dat er iets niet goed gaat. De orthomoleculaire geneeskunde spreekt mij enorm aan en deze kennis geef ik graag door. Wil jij een persoonlijk advies zodat je aan de slag kan met je gezondheid? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Vond je deze blog interessant? Laat dan een reactie achter hieronder of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang 1x per maand inspiratie, kennis en ervaringen over mindset, gezondheid en voeding.

 

-x- Demi

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.