Categorie: Mindset

Nieuwe gewoonte aanleren? 21 dagen is te kort.

Het is moeilijk om nieuwe gewoontes aan te leren! Heb jij het weleens geprobeerd? Er bestaat zoiets als de 21-dagen mythe... Dat je binnen drie weken je gewoontes kan veranderen. Ik ben het hier niet helemaal mee eens... Het wordt tijd om wat realistischer te worden.

Lees meer »

Pak rust na een stressvolle situatie: dit is hoe het NIET moet!

We kennen het allemaal wel. Je hebt een drukke dag gehad met een heleboel prikkels en je bent toe aan wat rust. Maar wat doe je dan? Mediteren? Wandelen? Of toch Netflixen met een zak chips op de bank? In deze blog geef ik je een belangrijke tip die ervoor zorgt dat je jouw brein de rust kan geven die het echt nodig heeft.

Lees meer »

Stop met doen alsof je druk bent. Lees hier wat ik bedoel.

Ben jij echt druk of doe je alsof je druk bent? In onze hectische wereld lijken we altijd te worstelen met een gevoel van constante druk en keuzestress. Onlangs had ik een goed gesprek met mijn leidinggevende over dit onderwerp, en zijn woorden hebben me aan het denken gezet. Is 'druk zijn' echt zo onvermijdelijk als we denken, of is het meer een kwestie van perceptie? In deze blog vertel ik je graag over een nieuw inzicht met betrekking tot dit onderwerp.

Lees meer »

1 op de 5 mensen zitten tegen een burn-out aan

Wauw... ik schrok van de aantallen van dit onderzoek wat ik heb gelezen. Dit blijkt maar weer dat er meer aandacht naar ons mentale gezondheid moet uitgaan. 1 op de 5 mensen zit tegen een burn-out aan. Als je eerlijk bent tegen jezelf, behoor jij bij die 20% van de mensen met serieuze klachten?

Lees meer »

Zo ontwikkel je een gezonde mindset!

Het afgelopen jaar heb ik véél nagedacht welke dingen ervoor hebben gezorgd dat ik nu veel beter in mijn vel zit dan jaren geleden. Dit zijn mijn top tips voor een gezonde mindset. Want een gezonde mindset is essentieel voor het leiden een gelukkig leven.

Lees meer »

Wat doe je als je motivatie of vertrouwen in jezelf verliest?

Wat doe je als je motivatie en vertrouwen verliest in jezelf? Of als je last hebt van de mening van anderen? Als je deze gevoelens ervaart moet je weten dat je niet de enige bent. Ik heb soms ook een dip en dan heb ik nog maar weinig vertrouwen in mijn eigen doelen. Je kan je dan best hopeloos voelen. Ik heb uitgezocht wat je kan doen om met zelfvertrouwen voor je doelen te gaan.

Lees meer »

De psychologie achter korte en lange termijn geluk

Korte termijn geluk verwijst naar directe en tijdelijke gevoelens van plezier en genot, terwijl lange termijn geluk gaat over een dieper gevoel van tevredenheid en welzijn op de lange termijn. Het vinden van een balans tussen deze twee vormen van geluk is belangrijk voor een gezond en bevredigend leven. 

Lees meer »