Dé successtrategie van businessman Dan Peña

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 17:23

Dan wie? Dan Peña, ook wel bekend als 'The $50 Billion Dollar Man', is ondernemer en motivatiespreker.

Als je interesseert bent in motivatiesprekers, succes of overvloed in geld herken je hem misschien wel. Hij staat bekend om zijn onorthodoxe manier van motiveren. kenmerkend is het veelvuldig schelden en grof taalgebruik. 

Sommigen vinden dat hij zijn cursisten kleineert. Hij komt hard over en is heel direct. Hij trekt zich van niemand iets aan. You Either Love It Or Hate It. Ik ben fan van levenscoach Michael Pilarczyk en zijn levenskunsten. Ik luister regelmatig naar zijn podcast en luisterboeken. Micheal is expert op het gebied van mindset, meditatie en persoonlijke succes. Allemaal aspecten die ik erg interessant vind en mij graag in verdiep. 

Dan Peña is Michael's zakelijk mentor. Onder andere door Dan werd Michael succesvol ondernemer. Daarom ben ik mij gaan inlezen over deze extraverte, enigszins integrerende man.

10 tips voor succes van Dan Peña

Terwijl ik mij aan het verdiepen was in de levensloop van deze bijzondere man, kwam ik zijn top 10 tips voor succes tegen. Als je het aan mij vraagt zijn deze tips erg waardevol en mooie levenslessen om in gedachten te houden.

1. Beoefen succes voordat je succesvol wordt

Dan Peña vertelde dat, voordat hij geld had ging hij al naar de Rolls Royce dealer om daar ‘de geur op te snuiven’, de omgeving aan te voelen en zichzelf te laten wennen aan de omgeving. Wordt vertrouwelijk met de plekken waar je wilt komen als je succesvol bent. Wordt vertrouwelijk met de materialistische spullen die je wilt kopen wanneer je jouw succes hebt behaalt. Wat zijn jouw doelen in het leven? Probeer daar alvast kennis mee te maken zover dat mogelijk is. 

Volgens Dan Peña is zelfrespect de sleutel naar hoge prestaties. Als je tevreden bent met jezelf en zorgt voor de juiste mensen in jouw omgeving, zal dit direct invloed hebben op jouw prestaties in jouw leven.

2. Volg jouw passie

Luister goed naar jezelf en je zult je passie ontdekken. Wat maakt jouw gelukkig? Waar word je blij van? Als je werk doet waar je gelukkig van wordt, maakt het ook niet uit of je 3 uur per dag of 12 uur per dag werkt. Als je iets doet met passie zal dat worden opgemerkt en worden beloont.

3. Omring jezelf met de juiste mensen

Wanneer je jezelf omringt met positieve mensen en je zal zelf ook positiever in het leven staan. Wanneer je jezelf omringt met sportieve mensen zal je zelf ook sportiever worden. Soort zoekt soort. Got it? Dusss… Wil jij succesvol worden? Omring jezelf dan met succesvolle mensen. Wees er bewust van dat je wordt beïnvloed door de mensen waar jij het meest mee omgaat. 

4. Laat perfectie los

Het is damn hard om iets perfect te krijgen. Het kost je energie. Als je datgene waar je aan werkt perfect wilt hebben zal er nooit een einde aan komen. Op gegeven moment moet je de knoop doorhakken, er voor gaan en door de tijd heen dingen verbeteren. Just go. En daarnaast, van fouten maken leer je het meest. 

5. ''Focus on the few, not the many''

Dan Peña ziet vaak bij succesvolle zakenmannen- en vrouwen dat ze zich focussen op één of enkele dingen tegelijkertijd. Probeer niet alles tegelijkertijd op te pakken en focus je eerst op één zaak.

6. Geloof in jezelf

Wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen, moet je er 100% in geloven. Als het niet lukt, is de kans groot dat je er niet genoeg in geloofde. Voorbeeld: Als je geld wilt lenen van de bank voor een bepaald idee of doeleinde, moet je hun ook kunnen overtuigen. En dat gaat alleen als je zelf 100% achter je plan staat en zelf er volledig in gelooft. Als je niet volledig in jezelf gelooft, is er een kans dat je die ene extra benodigde stap niet zal zetten.

7. Meten is weten

‘What gets measured, gets accomplished''. Wil je iets bereiken? Zorg dat je doelen meetbaar zijn. Zorg voor verantwoordelijkheid bij jezelf (en anderen). Accountability is een best lastig woord en moeilijk om uit te leggen. Je kan het ook verwoorden als toerekenbaar of toewijsbaar. Als je iets meetbaar wilt maken kan je bijvoorbeeld de volgende vragen hiervoor gebruiken:

Wie is verantwoordelijk voor het (eind)resultaat? 

Welke actie heeft bijgedragen aan het resultaat? 

Welke kennis heeft bijgedragen aan het resultaat? 

Wat zijn de behaalde goals? 

8. Just do it. Ga ervoor

Je zal het nooit echt weten, totdat je het eens hebt gedaan. Neem het risico. Wie succesvol wil zijn, moet offers brengen. En uiteraard is inzet erg belangrijk.

9. Sta super positief in het leven

Zorg dat je een goede energie hebt. Het meest besmettelijke wat er is zijn negatieve gedachten. Probeer negatieve gedachten uit te zetten en over je schouder te gooien. Ze gaan je niet helpen. Never ever. 

10. Houd van jezelf

Durf een beetje egoïstisch te zijn en kies voor jezelf. Uiteindelijk moet jij met jezelf leren leven. Je kan niet van iemand of iets houden als je niet eerst leert om van jezelf te houden. Zorg voor jezelf zoals je voor iemand anders zou zorgen waar je van houdt. Behandel jezelf zoals je anderen behandeld en zelf behandeld wilt worden door anderen.

 

Heb jij een suggestie voor een volgende blogpost? Laat je idee achter in de reacties.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.