Darm detox! Hoe kan je jouw darmen detoxen in 5 dagen?

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 09:31
darm detox!

Darm detox! Dat zou iedereen weleens moeten doen, vind ik. De darmen zijn namelijk van vitaal belang voor een gezond lichaam. Ze vervullen een essentiële rol in de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Het is superbelangrijk om jouw darmen gezond te houden. In deze blog vertel ik je precies hoe je dat doet en waar je op moet letten. Ook wil ik je vertellen over een product dat ik zeker aanraad wat hierbij kan helpen. 

Inhoud van deze blog

 • Waarom is de darmgezondheid zo belangrijk?
 • Vage klachten die je kan krijgen van een slechte darmgezondheid
 • Tekenen dat jij wel een darm detox kan gebruiken
 • 10 handige tips om aan je darmgezondheid te werken
 • Product getest: 5-daagse Darm Detox van Pyour
 • Een speciale plant: de aloë vera Barbadensis plant
 • Mijn eerste indruk van het product Darm Detox van Pyour
 • Mijn Persoonlijke Ervaring: positieve en negatieve punten

Waarom is de darmgezondheid zo belangrijk?

Laten we beginnen bij het begin. Waarom moet je eigenlijk goed zorgen voor je darmen? De darmen zijn van vitaal belang voor een gezond lichaam. Ze vervullen een essentiële rol in de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen, en vormen een barrière tegen toxische stoffen en bacteriën die het lichaam ziek kunnen maken.

De darmen bestaan uit de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm. In de dunne darm vindt de vertering van voedsel plaats. De onverteerbare massa van voedselresten wordt vervolgens naar de dikke darm vervoerd, waar het wordt bewerkt door darmbacteriën. De darmbacteriën spelen een belangrijke rol bij de opname van voedingsstoffen en het afweersysteem.

Als je darmen niet de voeding krijgen die ze horen te krijgen, kan je daar behoorlijke klachten door ondervinden. Lees vooral verder als je nieuwsgierig bent of jij 

Problemen met de darmen kunnen leiden tot buikklachten, zoals krampen, steken en een opgeblazen gevoel. Ook kunnen ze een teken zijn van een ernstigere aandoening, zoals darmkanker.

Blog gaat verder onder afbeelding >>

Vage klachten die je kan krijgen van een slechte darmgezondheid

Zoals ik al vertelde spelen de darmen een belangrijke rol bij de spijsverteringen en de opname van voedingsstoffen. Als dit niet goed werkt kan dit leiden tot de volgende klachten:

 

 • buikpijn
 • opgeblazen gevoel
 • diarree
 • constipatie en winderigheid.
 • angsten en depressie
 • huidklachten
 • vermoeidheid

 

Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals stress, voedselallergieën, voedingsintoleranties, een ongezond dieet en levensstijl, medicatie of een onderliggende aandoening.

In sommige gevallen kunnen ze echter ook een teken zijn van een onderliggende darmziekte, zoals:

 • Irritable bowel syndrome (IBS)
 • Crohn's ziekte
 • Coeliakie

 

Blog gaat verder onder afbeelding >>

darmgezondheid belangrijk

6 tekenen dat jij een darm detox kan gebruiken!

Hier zijn 6 signalen die mogelijk aangeven dat je darmen uit balans zijn, samen met suggesties om hiermee om te gaan:

 

1. Je hebt vaak maag- of darmklachten

Signalen zoals buikpijn, maagkrampen, winderigheid, diarree, een opgeblazen gevoel of obstipatie wijzen op een mogelijk disfunctioneren van je darmen, wat ook het immuunsysteem kan belasten. Een verstoorde darmflora kan bijvoorbeeld ontstaan door voedselvergiftiging of medicijngebruik.

2. Je bent regelmatig ziek

Aangezien ongeveer 80% van je immuunsysteem wordt beïnvloed door je darmen, kan frequent ziek zijn een teken zijn van een verminderde darmgezondheid. Het toevoegen van probiotica, oftewel "goede bacteriën", kan je immuunsysteem ondersteunen.

3. Je ervaart vaak pijn in je gewrichten

Mensen met reumatoïde artritis hebben vaak een minder diverse darmflora, wat kan leiden tot verminderde immuniteit en een verhoogd risico op ontstekingen. Ook wordt RA vaak geassocieerd met andere auto-immuunziekten zoals coeliakie en inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn.

4. Je merkt dat je gemakkelijk in gewicht toe neemt

Er is een vermoeden dat mensen met overgewicht mogelijk meer calorieën uit hun voeding halen en deze gemakkelijker als vet opslaan. Veranderingen in dieet en lichaamsbeweging kunnen het risico op overgewicht verminderen en de darmgezondheid verbeteren.

5. Je voelt je vaak nerveus, onrustig of depressief

Darmen worden vaak de "tweede hersenen" genoemd, en er is bewijs dat de communicatie tussen darmen en hersenen van invloed is op serotonine-activiteit. Veranderingen in darmflora kunnen psychische aandoeningen zoals angst en depressie beïnvloeden.

Leuk feitje! Je darmen en hersenen staan namelijk met elkaar in verbinding door de hersen-darm-as. 25% van de voeding komt direct terecht in je hersenen.

6. Je bent gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen

Intoleranties of overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen kunnen darmproblemen veroorzaken. Het introduceren van goede darmbacteriën en tijdelijk vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kan helpen vaststellen waar je gevoelig voor bent en je klachten verminderen.

 

Uiteraard vertel ik je met veel liefde wat je kan doen om de gezondheid van je darmen te verbeteren! Lees verder voor alle tips die ik voor jou heb. 

Blog gaat verder onder afbeelding >>

10 handige tips om aan je darmgezondheid te werken

10 concrete tips om aan je darmgezondheid te werken:

 • Eet veel groenten, fruit, volle granen en peulvruchten. Deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels, die belangrijk zijn voor een goede darmwerking. Vezels zorgen ervoor dat voedsel goed door de darmen wordt getransporteerd en dat voedingsstoffen goed worden opgenomen.

 

 • Drink voldoende water. Water helpt bij de vertering en opname van voedingsstoffen. Probeer dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken.

 

 • Beweeg regelmatig. Beweging stimuleert de darmwerking. Probeer minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

 

 • Vermijd stress. Stress kan de darmwerking verstoren. Probeer stress te verminderen door bijvoorbeeld regelmatig te ontspannen of te mediteren.

 

 • Neem probiotica in. Probiotica zijn levende bacteriën die een gunstig effect kunnen hebben op de darmflora. Probiotica zijn verkrijgbaar in supplementen of in voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool. Je kan dit ook als een kuurtje inzetten.

  Je kan ook gaan voor Pyour 5-daagse detox. Hier vertel ik verderop in de blog meer over.

 

 • Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suiker. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel suiker en slechte vetten, die de darmflora kunnen verstoren.

 

 • Rook niet. Roken kan schadelijk zijn voor de darmflora.

 

 • Vraag advies aan een diëtist of andere zorgverlener. Een diëtist kan je helpen om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen dat goed is voor je darmen.

 

 • Ga regelmatig naar de dokter. Als je last hebt van aanhoudende darmklachten, is het belangrijk om naar de dokter te gaan. De dokter kan je helpen om de oorzaak van je klachten te achterhalen en de juiste behandeling te vinden.

 

 • Luister naar je lichaam. Als je iets eet wat je darmen niet goed verdraagt, laat het dan staan. Je lichaam geeft je signalen, dus luister daar goed naar.

Blog gaat verder onder afbeelding>>>

Product getest: 5-daagse Darm Detox van Pyour

Als iemand die altijd op zoek is naar manieren om mijn lichaam en geest te ondersteunen, was ik enthousiast toen Body & Mind mij benaderde voor een samenwerking. Ik geloof zeker in ondersteunende producten die je lichaam een boost kunnen geven en dit doe ik ook regelmatig. Ik vind het daarom ook enorm interessant om nieuwe producten uit te testen en te voelen wat dat doet met mijn lichaam.

 

Visie van Body &Mind sprak mij meteen aan

Hun bedrijfsfilosofie sprak me meteen aan, en ik besloot hun product, Pyour, een darmproduct ontwikkeld ter ondersteuning van het microbioom op basis van de 'darm-hersenas', uit te proberen. Met toenemend bewijs voor de directe verbinding tussen onze hersenen en darmen, ook wel bekend als de 'darm-hersen-as', was ik nieuwsgierig naar hoe dit product mijn lichaam en geest zou beïnvloeden.

 

Over Body & Mind 

Body & Mind presenteert hoogwaardige, natuurlijke zelfzorgproducten die zich richten op zowel lichaam als geest. Body & Mind fungeert als een online platform waar je toegang hebt tot advies, informatie, boeiende feiten en natuurlijke zelfzorgproducten. Alles is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen lichaam en geest, met onderwerpen zoals slaap, darmgezondheid, weerstand en stress. De productlijnen Pyour, BrainBoost en SanaCan vallen onder Body&Mind

Blog gaat verder onder afbeelding >>>

pyour verpakking

Wat houdt het product wat ik getest heb in?

Pyour Reset is ontworpen als een 5-daagse reset voor je darmen. Het belooft niet alleen je darmen te reinigen en ondersteunen, maar ook je natuurlijke energie te revitaliseren en je stoelgang te verbeteren. Dit alles wordt bereikt door middel van twee componenten:

 • de Pyour Vezel Mix
 • en de Pyour Citroen & Gember Drink.

 

Met dit product is het de bedoeling dat het je darmen en hersenen een boost geeft. Hierdoor word je ontlasting en geheugen bijvoorbeeld meteen geboost.

Speciale eigenschap: de bevorderde stof van de aloë vera Barbadensis plant

Elk Pyour darmproduct bevat het 2FX-complex, afkomstig van een geïsoleerd molecuul uit de aloë vera Barbadensis plant. Dit bijzondere ingrediënt heeft unieke kenmerken en vormt de kern van Pyour Reset.


Dit is dus een unieke stof wat is toegevoegd, want deze stof...

 • Bestrijdt schadelijke microben zonder gezonde cellen aan te tasten.

  Microben, ook wel micro-organismen genoemd, zijn kleine levende organismen die je met het blote oog niet kunt zien.
  Ze omvatten bacteriën, virussen, schimmels en andere microscopische organismen.

 • Voorkomt dat schadelijke microben zich aan ons lichaam hechten
 • Vermindert dus het risico op infecties en vage klachten
 • Activeert ons natuurlijke reinigingssysteem, verwijdert schadelijke bacteriën
 • Veilig, effectief en afkomstig van planten
 • Een natuurlijk alternatief voor antibiotica bij huid- en slijmvliesproblemen


Meer informatie over dit stofje vind je hier.

Blog gaat verder onder afbeelding >>>

Body and Mind Healy Pyour

Mijn eerste indruk van het product

Het vezelzakje

Bij het aanmaken van het zakje met de vezelmix viel me meteen de textuur op. Het was niet de meest aantrekkelijke substantie om zo weg te drinken, vrij dik en geleiachtig. Hoe langer je wachtte met drinken, hoe dikker het werd, maar het water werd snel geabsorbeerd, waardoor het al snel een dikke substantie werd.

Om eerlijk te zijn, heb ik besloten om het in mijn dagelijkse smoothie te verwerken, wat eigenlijk niet volgens de gebruiksaanwijzing was. Maar laten we eerlijk zijn, soms moet je een beetje creatief zijn om iets te maken dat je graag wilt nemen. Als onderdeel van mijn smoothie was het echter een prima drankje! En daarnaast zal ik eerlijk toegeven dat ik niet alle smoothies volledig heb opgedronken omdat het té veel was. Dus op sommigen dagen heb ik maar de helft van zo een vezel-zakje binnengekregen.

Pyour Citroen & Gember Drink

De Pyour Citroen & Gember Drink was daarentegen een aangename verrassing. Het smaakte als een soort limonade en dronk heel gemakkelijk weg. Voor mij was het een ideale manier om extra vitamines binnen te krijgen. Het was verfrissend en lekker, en ik keek er elke dag naar uit om het te drinken.

Vooral als je geen fan bent van vitaminepillen, zijn dit soort zakjes wel een aanrader. Ik geloof er namelijk in dat we niet meer alle vitamines uit ons eten halen omdat de voeding van tegenwoordig niet meer zo voedzaam is als vroeger. Er zijn studies die dit aantonen. Deze visie wordt ook gedeeld door Brain Balance.

Bovendien worden vitamine drankjes vaak sneller opgenomen door het lichaam, wat zorgt voor een efficiëntere opname van voedingsstoffen.


Claim 10% korting op alle gezondheidsproducten

Met de code demi10 ontvang je 10% korting op alle producten van Body&Mind


Blog gaat verder onder afbeelding >>>

Pyour quote

De 5-daagse detox was gemakkelijk vol te houden

Wat ik waardeerde aan het Pyour-darmprogramma was hoe gemakkelijk het was om het in mijn dagelijkse leven te integreren. Het kostte me slechts enkele minuten om de vezelmix in mijn ochtendsmoothie te verwerken, en de Pyour Citroen & Gember Drink kon ik simpelweg toevoegen aan mijn glas water tijdens de lunch en het avondeten. Het waren slechts twee drankjes en een smoothie (in mijn geval), dus het was geen grote verstoring van mijn dagelijkse routine.

Eerste indruk pyour

Mijn Persoonlijke Ervaring: pluspunten en minpunten

Het heeft absoluut iets gedaan! Het meest opmerkelijke was de toename van mijn energieniveau en concentratie. Dat was voor mij een enorme plus. Echter, mijn darmen werkten iets té goed, wat resulteerde in een beetje ongemak. Ik denk dat ik niet genoeg water heb gedronken tijdens het proces, wat leidde tot harde ontlasting. Sorry voor de details. ;-)

Normaal gesproken had ik al een goede spijsvertering, dus op dat gebied voelde ik niet de dringende behoefte aan verbetering. Wat me echter interesseerde, was het effect op mijn energieniveau, en daarin heeft het product zeker goed gepresteerd.

Het is belangrijk op te merken dat dit een reset is, geen dagelijks supplement. Na de vijf dagen moet je nog steeds gezond blijven leven en eten om de effecten te behouden. Hoewel het zeker een boost gaf aan mijn energieniveau, voelde ik mezelf na enkele dagen weer hetzelfde. Gelukkig voelde ik me altijd al fit en gezond met voldoende energie. Soms is wat extra energie echter handig, vooral op drukke dagen, en ik geloof dat Pyour in die situaties een waardevolle aanvulling kan zijn.

Conclusie in bullets points

Pluspunten:

 • Toename van energieniveau en concentratie was opmerkelijk
 • Het product presteerde goed in het verhogen van het energieniveau
 • Smakelijke en gemakkelijk te gebruiken formule
 • Positief effecten waren bij mij zichtbaar, ook als had ik niet het volledige product consumeert. 

Ik had eerder al eerlijk toegeven dat ik niet alle smoothies volledig had opgedronken omdat het té veel was. Dus op sommigen dagen heb ik maar de helft van zo een Pyour vezel-zakje binnengekregen.

Minpunten:

 • Overmatige darmactiviteit veroorzaakte ongemak door harde ontlasting (door vermoedelijk te weinig water drinken)
 • Vereist voldoende waterinname voor optimale resultaten (wat ik niet deed)
 • De positieve effecten zijn niet permanent en vereisen gezonde levensstijl voor behoud van veel energie

 

Ik ben al met al positief verrast door dit product en ik denk zeker als je darmproblemen heeft dat dit product je kan helpen. Je kan dan zelf voelen wat het met je doet.


Met de code demi10 ontvang je 10% korting op alle producten van Body&Mind


Vond je deze blog interessant? Laat dan een reactie achter hieronder of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang maximaal 1x per maand inspiratie, kennis en ervaringen over mindset, gezondheid en voeding.

 

-x- Demi

Disclaimer
De ervaringen en effecten die ik persoonlijk heb ondervonden met het gebruik van Pyour zijn uniek voor mijn situatie en kunnen variëren voor andere individuen. Wat voor mij werkte, is geen garantie voor dezelfde resultaten bij anderen. Het is belangrijk om te erkennen dat de reactie op voedingssupplementen en gezondheidsproducten per persoon kan verschillen. Het wordt altijd aangeraden om professioneel medisch advies in te winnen voordat je nieuwe supplementen of producten aan je dieet toevoegt, om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en gezondheidstoestand.

Affiliate link
In deze blog vind je affiliatelinks. De prijs van het product via deze link is niet hoger dan de normale prijs. Ik ontvang echter een kleine commissie als je via mijn link het product online koopt. Hiermee help je mij, terwijl de prijs voor jou als consument onveranderd blijft. Je helpt mij om via deze link dit product te kopen, in plaats van elders.

 

Overige bronnen:
https://www.mijngezondheidsgids.nl/organen/maag-lever-en-darmziekten/waarom-zijn-de-darmen-zo-belangrijk
https://dietistenhuis.nl/wat-te-doen-bij-aanhoudende-darmklachten
https://www.orangefit.nl/fitblog/voeding/6-signalen-dat-je-darmen-niet-in-balans-zijn

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.