Dit waren mijn snacks in het vliegtuig naar Alanya

Gepubliceerd op 24 april 2023 om 22:34

Mijn snacks zijn niet altijd perfect, But i don't mind. Toch probeer ik grotendeels bewuste keuzes te maken. De ene keer kies ik iets wat ik gewoon lekker vind, maar mijzelf niet per se voedt. De andere keer kies ik iets gezonds. Soms betekent dit dat ik het minder lekker vind. Maar dat heb ik er dan voor over, om zo mijn lijf alsnog te voeden.

Hieronder zie je wat ik heb meegenomen naar het vliegveld en in het vliegtuig naar Alanya (14-4-2023). Ik heb ook mijn visie op de producten erbij beschreven. Onderaan deze blog vind je nog goede en gezonde alternatieve om mee te nemen op reis.

Chocolade rijstwafels en gekruiden maiswafels

Zowel chocolade rijstwafels als gekruide rijstwafels hebben voordelen. Chocolade rijstwafels zijn een heerlijke traktatie voor mensen die van chocolade houden en op zoek zijn naar een lichtere snackoptie. Ze zijn vaak lager in calorieën dan andere chocoladerepen en bieden ook vezels en koolhydraten uit de rijst. Vaak iets meer dan een (tarwe) chocoladekoek. Als je meer vezels wilt eten, kan je beter voor een volkoren koek kiezen als zoete snack.

Gekruide rijstwafels zijn ideaal als je trek hebt in zout. Dit is tevens glutenvrij, en dus beter voor je darmen. Wist je dat veel mensen niet goed gaan op tarwe? Veel mensen krijgen hier een opgeblazen gevoel van. Let hier maar eens op. Wellicht dat dit ook voor jou geldt.

PS. ik heb die witte choco rijstwafels niet gegeten, want ik vond ze echt smerig. De karamel had teveel een koffie smaak. Als je van koffiesmaak houdt, dan vind je ze vast geweldig. Maar voor mij is het niets... #mijnietbellen

Mini verpakking snoep en een paar vezelrijke koeken

Ik laat dit zien om transparant te zijn. Ik eet zeker niet 100% gezond en volgens het boekje. Ik probeer mijn snoepinname wel te beperken door een portieverpakking mee te nemen, in plaats van de hele zak.

Verder zijn Bolletje Goed Bezig repen erg vezelrijk. Dit zorgt ervoor dat je langer vol zit. Een lekkere snack en verantwoorde als je trekt hebt in iets zoets.

Eiwitrijke snacks

Naast koolhydraten (haverkoeken, maiswafels) heeft je lichaam ook eiwitten nodig. Dit haal je onder andere uit dierlijke producten zoals kaas, yoghurt en vlees. Maar ook uit bonen en peulvruchten voor de vega's onder ons (een alternatief is crackers met hummus bijvoorbeeld).

JA... Dit is misschien gek. Maar ik heb echt een tapasschotel met Hollandse snacks meegenomen naar het vliegveld. Mijn vriend en ik houden er allebei van. Het is niet de gezondste keuze, maar wel lekker. Soms wil je ziel ook wat ;-). Meer over dit onderwerp, lees je hier. Het vlees bestaat voornamelijk uit varkensvlees, en varkensvlees is in het algemeen niet hoog in eiwitten.

Daarentegen is de HiPRO drank wel hoog in eiwitten, laag in vet en 0% toegevoegde suikers. Dit is echt een TOP product! Ook als je lactose intolerant bent. Het zuiveldrankje is namelijk lactosevrij.

Fruit voor vezels

Eat your fruits. PUNT. Fruit bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en vezels, die essentieel zijn voor een gezond lichaam en immuunsysteem. Iedereen weet dat fruit gezond is. En kom niet met 'fruitsuikers maken je dik'. Structureel teveel eten en drinken maakt je dik. Fruit niet. Dus neem lekker fruit mee. Het is super gezond en de allerbeste optie uit alle bovenstaande snacks.

Alle artikelen zijn niet gesponsord. Just fan, or not.

Gezonde snacks voor in het vliegtuig

Hieronder vind je een lijst met gezonde snacks die je makkelijk mee kan nemen op reis, en de voordelen die ze bieden:

  1. Bananen: Bananen bevatten veel kalium en koolhydraten, wat het een ideale snack maakt om je energie op peil te houden.
  2. Wortels: Wortels zijn rijk aan vitamine A en vezels, en zijn een knapperige snack die je lang een vol gevoel geeft.
  3. Amandelen (of andere noten): Amandelen zijn rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten, waardoor het een geweldige snack is om je hongergevoel te stillen.
  4. Hummus: Hummus is rijk aan eiwitten en gezonde vetten, en is een ideale snack om te dippen met bijvoorbeeld wortels of komkommer.
  5. Griekse yoghurt: Griekse yoghurt is een goede bron van eiwitten en calcium, en kan worden gecombineerd met fruit om het nog gezonder te maken. Voeg een handje vezelrijke granola toe voor een bite.
  6. Edamame: Edamame is rijk aan eiwitten en vezels, en is een lekkere snack om te eten als je trek hebt in iets hartigs. Strooi er een beetje Himalayazout overheen.
  7. Eiwitrepen (bijvoorbeeld N'Joy bars van XXL Nutrition, Barebells repen, of Clean protein bars van Body&Fit): laag in suiker en hoog in eiwitten.
  8. Seaweed snacks: rijk aan vitaminen en mineralen, en laag in calorieën.

Deze snacks zijn allemaal gemakkelijk mee te nemen op reis en bieden je de nodige voedingsstoffen om gezond te blijven tijdens je reis.

Meer blogs over recepten en voeding lezen? Klik dan hier.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.