Favo gerechten van mei '23

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 22:34
gezonde gerechten

Ik heb een boel lekkere gerechten gegeten de afgelopen tijd. Een paar nieuwe gerechten maar ook veel favorieten die ik al eens eerder had gegeten. Vooral gezonde gerechten maar ik heb ook minder gezonde favorietjes. Want mensen, balans is key! Laat je inspireren door deze blog.

1. Traybake Harissa

traybake harrisa

Mijn moeder had een nieuw verspakket ontdekt! Ik houd echt van verspakketten. Het is super simpel en handig. Je hebt gelijk genoeg ingrediënten voor een paar porties. Bye verspilling! In deze traybake zit aubergine, tomaat, zoete aardappel, paprika, wortel, gele wortel, ui en een harissa kruidenpasta. Je hoeft enkel zelf feta toe te voegen.

2. Kip Piri Piri

kip piri piri

Deze heb ik weer gemaakt met een verspakket. Sorry, not sorry, maar die verspakketten die je tegenwoordig in elke supermarkt hebt, zijn gewoon mega relaxed. Maak er gebruik van! Toen ik deze 'Kip piri piri' met tomaat, courgette, gele paprika, rode paprika, ui en limoen ging maken, was ik alleen vergeten kipfilet uit de vriezer te halen. Dus de eerste maaltijd at ik vegetarisch. Daarna heb ik wel wat kip uit de vriezer gehaald, klaargemaakt en toegevoegd aan de leftovers :).

3. Havermout Pannenkoek

havermout pannenkoek

Houd jij ook van pannenkoeken? Ik wel! Maar niet de standaard tarwepannenkoeken... Daar krijg ik namelijk geen energie van. En jij waarschijnlijk ook niet. Tarwe is namelijk een 'agressieve' graansoort voor je darmen. Kies daarom voor spelt of haver. Hier zitten namelijk veel minder gluten in. Ik heb helaas geen recept, want deze pannenkoekjes maak ik gewoon op gevoel met melk, ei en (gemalen) havermout.

4. Mozzarella Salade

mozzarella salade

Een van mijn favoriete salades! Mozzarella met komkommer, rucola, pijnboompitten (even roosteren), olijfolie, croutons en een beetje zout en peper. That's it!

5. Tonijnpasta

tonijnpasta met rucola

Ik eet deze pasta warm als diner (het is dus niet mijn doorsnee lunch). Heerlijk met paprika, tomaat, appel, ui en rucola. Verder zitten er dus niet veel ingrediënten in. Ik maak het altijd met speltpenne.

6. Asperges à la Flamande

asperges flamande

Yes! Het seizoen is er weer! Ik vind asperges à la flamande echt super lekker. Mijn vriend denkt daar anders over... Maar ach. ;-)
Asperges à la flamande maak je met ei, beenham, botersaus, peterselie en krielaardappeltjes als bijgerecht. Heerlijk!

7. Patat Truffelmayo

patat met bieslook en truffelmayonaise

FAVE! Zeker als je het bestelt bij een goed restaurant. Ik maak het bijna nooit zelf. Als ik dit eet, ga ik altijd naar één specifieke plek, namelijk Restaurant Van der Werff in Leiden. Hun patat met truffelmayonaise is echt #foodporn.

-x- Demi

 

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang 1x per maand inspiratie over gezondheid, mindset en recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.