Your Roadmap: Dit is de kracht van een Mastermindgroep

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 16:08
Mijn ervaring met het Your Roadmap programma

Your Roadmap is een online programma in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Als onderdeel van een groep van meer dan 1200 gelijkgestemden, heb ik veel geleerd en veel nieuwe inzichten opgedaan. Zo een groep wordt ook weleens mastermindgroep genoemd.  Een interessante reis op basis van persoonlijke ontwikkeling. Lees in deze blog al mijn inzichten en ervaring.

Your Roadmap 2023

Afgelopen december kreeg ik een interessante uitnodiging om deel te nemen aan een online mastermindgroep gericht op persoonlijke groei, mentale gezondheid en persoonlijk succes. Het was een uitdaging die ik graag wilde aangaan aan het begin van het nieuwe jaar. De groep bestond uit meer dan 1200 gelijkgestemden die geïnteresseerd waren in dezelfde onderwerpen als ik.

Wat is een mastermindgroep?

Een mastermindgroep is een groep mensen die bij elkaar komt om elkaar te helpen bij het bereiken van persoonlijke en professionele doelen. De groep wordt geleid door een ervaren leider die de groepsleden helpt bij het formuleren van doelen en het ontwikkelen van een plan om die doelen te bereiken. Leden werken samen om elkaar te ondersteunen, feedback te geven en problemen op te lossen.

Blog gaat verder onder de afbeelding >>

Een bladzijde uit het Your Roadmap programma

Wat houd het online programma Your Roadmap in?

Ik begon in januari met het online programma "Your Roadmap" van Michael Pilarczyk, waarin we live masterclasses, coachinggesprekken, video- en audiolessen, werkboeken en Q&A-sessies krijgen. Tijdens de cursus bespreken we onderwerpen zoals persoonlijke waarden, doelen stellen, mindset en emoties, belemmerende gedachten en associaties met geld, ademhalingstechnieken, communicatievaardigheden, successtrategieën en het behalen van doelen. In april hadden we de laatste online meeting.

 

De voordelen die ik ervan ondervond

Het deelnemen aan een mastermindgroep had voor mij vele voordelen. Om het overzichtelijk te maken heb ik ze op een rijtje gezet.

 1. Het geeft de mogelijkheid om kennis en ervaringen te delen met gelijkgestemden en om nieuwe inzichten te krijgen. Het helpt bij het krijgen van verschillende perspectieven en feedback van groepsleden met verschillende achtergronden en ervaringen, waardoor je open-minded blijft en minder snel in hokjes denkt.

  Verder ondervindt iedereen weleens problemen, en tijdens de masterclasses worden deze openlijk besproken. Dit geeft ook een hoop mooie inzichten. Hierdoor kun je je ook minder alleen voelen als je erachter komt dat je niet de enige bent met bepaalde issues.

 2. Het zorgt ook voor verantwoordelijkheid en verantwoording voor je eigen groei en actie. Dit resulteert in extra motivati
  e en inspiratie om je doelen te bereiken. Ik ben gemotiveerd om actie te ondernemen en mijn doelen te bereiken door de Whatsappgroep waar ik inzit. Dagelijks worden hier de doelen besproken die mensen hebben voor zichzelf en houden leden elkaar scherp.

 3. Het vergroot ook je professionele netwerk en biedt mogelijkheden voor discussies en het stellen van vragen in privégroepen. Inmiddels zijn er contacten uitgewisseld via LinkedIn, Facebook en Instagram. Dit kan altijd van pas komen in de toekomst. Je hebt er in één klap een heel netwerk bij.

 4. Ik heb waardevolle feedback en tips over communicatievaardigheden mogen ontvangen. Een prettig aspect van de groep is de open-minded houding van alle leden. Wanneer je met een probleem kampt, is de groep bereid je te ondersteunen en advies te geven. Zo heb ik bijvoorbeeld een coachingsgesprek gekregen nadat ik openlijk mijn angst voor spreken in het openbaar had uitgesproken. Dit was een zeer waardevolle ervaring voor mij. Lees hier alles over dit coachgesprek.


Mooie inzichten en lessen van de afgelopen maanden

Al met al vond ik het een leuke ervaring. Inmiddels zijn alle lessen voorbij. Eén van de lessen was het maken van de 12-stappenstrategie. Ik ben benieuwd wat dat mij gaat opleveren over enkele jaren. Maar daar heb ik nu nog geen antwoord op.

 

De volgende inzichten wil ik in ieder geval niet vergeten en meenemen de komende tijd:

 1. Stel betere vragen aan jezelf en anderen als er dingen niet duidelijk zijn. Ga in gesprek met jezelf.
 2. Sta vaker stil bij de dingen die je allemaal hebt gedaan deze week.
 3. Mensen in je directe omgeving zijn erg belangrijk en hebben veel invloed op je.
 4. Mensen die bang zijn om fouten te maken, komen vaak niet ver in het leven.
 5. Als je een bedrijf opzet met een relatie/familie/vrienden, zet dan van tevoren alles goed op papier (afspraken). Mocht er iets misgaan, dan is van tevoren al duidelijk wat de afspraken zijn.
 6. Neem alleen besluiten vanuit een positieve staat van zijn. Kortom, wanneer je rustig bent en gelukkig bent.
 7. Wanneer je hoofd vol zit met woede, jaloezie, irritaties en vooroordelen, is er geen ruimte voor innerlijke rust en positiviteit. Richt je op het positieve.

 

Dit is geen advertorial.

Heb jij vragen een persoonlijke vraag voor mij over dit programma?

Mail naar info@voedingsacademi.nl of stuur een berichtje via Instagram.

Vond je deze blog interessant? Laat dan een reactie achter hieronder of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang 1x per maand inspiratie, kennis en ervaringen over mindset, gezondheid en voeding.

-x- Demi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.