Inspiratie #1: Leuke podcasts, nieuwe planten, zonnebank moment en Your Roadmap inzichten

Gepubliceerd op 22 maart 2023 om 21:22

Hoi! Welkom bij mijn inspiratiedagboekje #1. In dit inspiratiedagboekje vind je tips en inspiratie over verschillende onderwerpen. Ik hoop dat mijn inspiratiedagboekje jou zal helpen om jouw creativiteit te stimuleren, nieuwsgierigheid te wekken en te vermaken. Veel leesplezier!

Nieuwe podcasts ontdekt

Deze week heb ik leuke podcasts ontdekt. De eerste is van de tweelingzusjes Vedder & Vedder. In de Vedder & Vedder Podcast bespreken tweelingzussen Anne en Esther hun nieuwe 'twin latrelatie', waarbij ze apart wonen maar toch altijd verbonden zijn. Ze praten over alles wat hen dagelijks bezighoudt, van vakanties en verbouwingen tot nieuwe sieraden-releases, ondernemerschap en inspirerende vrouwelijke ondernemers. Ook nodigen ze boeiende gasten uit. Het is lekker om naar te luisteren als je even wilt relaxen. De meiden zijn spontaan en hebben een goede vibe.

Podbast is de tweede podcast die ik erg leuk vond en nieuw voor mij was. Deze podcast wordt gemaakt door Bastiaan Meijer. In deze persoonlijke gesprekken worden waardevolle lessen gedeeld die je direct kunt toepassen in jouw carrière. Ontvang inspiratie van de verhalen van Bekende Nederlanders. Deze podcast is dus ideaal als je geïnspireerd en gemotiveerd wilt worden. 

 

Nieuwe planten = zuivere lucht en minder straling

De laatste tijd waren er best wat kleine plantjes in mijn huis dood gegaan. Ik ben niet de beste #plantmom en ik vergeet de plantjes nog weleens water te geven. Ondanks dat, heb ik toch vorige week nieuwe planten gekocht. Tevens heb ik ook enkele grote planten overgepot, omdat ze flink waren gegroeid. Planten kunnen soms behoorlijk prijzig zijn, maar wist je dat je bij Ikea relatief goedkoop planten en bomen kunt kopen? Ik heb mijn drakenbloedboom bij de Ikea voor maar € 24,95 gekocht. Super chill! En ze hebben niet veel water nodig. Liever te weinig van teveel! 

Verder heb ik weer wat nieuwe vetplantjes erbij gehaald zoals de 'Stenen Lotus Bloem'. Deze kamerplant heeft meerdere voordelen voor luchtzuivering. Daarnaast is hij ook effectief in het absorberen en verminderen van straling. Het staat op mijn to-do lijstje om nog meer anti-straling  planten in huis te halen voor op de kantoorkamer. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog.

Zonnebank momentje

Ik vind het soms heerlijk om af en toe naar de zonnebank te gaan en te genieten van de warmte. Ik ben me er echter van bewust dat de zonnebank nadelen heeft, zoals huidbeschadiging. Om dit te voorkomen, kies ik voor een zonnebank met lage druklampen die minder sterk zijn. Ik ga altijd voor een zonnebank met de beste lampen, waaronder collageenlampen. Op deze manier maak ik mijn guilty pleasure toch iets minder schadelijk voor mijn huid. ;-)

Your Roadmap meeting

Zoals sommigen misschien weten, doe ik dit jaar mee aan het online programma Your Roadmap. Waarbij je met een mastermindgroep gezamenlijk je bezighoudt met ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en mindset. Afgelopen week hadden we weer een  online meeting. Een dag waarin weer veel mooie verhalen aan bod komen en vragen worden gesteld. Bij zo een meeting komen er vaak mooie inzichten uit voort. Hieronder een paar mooie quotes/inzichten:

  • Kijk, lees en luister ontvankelijk, sta open voor mogelijkheden, kansen en ideeën. En je zult groeien.
  • Het bepalen van hoe je jouw mooiste leven vormgeeft is geen statisch proces, maar het is wel waardevol om voor de nabije toekomst (komende 2 tot 5 jaar) een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt doen en hoe je dat wilt bereiken.
  • Je hoeft nu nog niet te weten hoe je er komt, maar je moet wel duidelijk weten wat je bestemming is.
  • Mooie resultaten die je vaak bij anderen ziet is het resultaat van hard werken. Niks komt zomaar aanwaaien. Alleen de zon gaat voor niks op.

 

X Demi 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.