10 planten die zowel luchtzuivering bevorderen als straling tegengaan

Gepubliceerd op 23 maart 2023 om 19:25

Ook al ben ik niet de beste in het verzorgen en in leven houden van planten, vind ik het geweldig om mijn huis ermee vol te zetten. Veel planten zorgen voor een zuivere lucht. Dit is goed voor je immuunsysteem. Benieuwd welke planten het beste zijn? Lees het in deze blog. 

Hieronder lees je over 10 planten die helpen tegen straling en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Onderaan de blog lees je ook andere manieren en ideeën. 

let's get starteddd

1. Sanseveria (Vrouwentong)
Deze plant heeft een positieve invloed op de luchtvochtigheid en kan bijdragen aan een gezondere huid, ogen en luchtwegen. De sanseveria zet schadelijke stoffen om in zuurstof.

 

2. Pilea peperomioides (Pannenkoekenplant)
De pannenkoekenplant is niet de meest effectieve luchtzuiveraar, met een zuiveringsgebied van minder dan 10 m2. Toch is het een populaire en leuke plant om in huis te hebben, en gemakkelijk te stekken.

 

3. Krulvaren
De krulvaren is een klassieke plant die ideaal is als zuurstofleverancier en kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat, ook op kantoor.

 

4. Potgerbera
Deze vrolijke bloemsoort kan trichloorethyleen en benzeen uit de lucht zuiveren, wat gunstig is voor de gezondheid.

 

5. Zuilcactus
Hoewel de zuilcactus niet bekend staat om zijn luchtzuiverende eigenschappen, kan deze plant elektromagnetische golven opvangen en verminderen, wat gunstig kan zijn voor de gezondheid.

 

6. Peperomia
Uit onderzoek van NASA blijkt dat alle bladeren van de peperomia een luchtzuiverende werking hebben. Wolverton's Clean Air studie toonde aan dat deze plant het niveau van formaldehyde in de lucht met 47% kan verminderen, wat gunstig is voor de gezondheid.

 

7. Spathiphyllum (en klimop)
NASA heeft deze planten op de lijst gezet van de meest effectieve luchtzuiverende woonplanten die er zijn, wat aangeeft dat ze kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

 

8. Graslelie
De graslelie kan volgens NASA gemakkelijk 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht halen, en kan ook chemische stoffen in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt verminderen.

9. Stenen Lotus Bloem
Deze kamerplant biedt niet alleen meerdere voordelen voor luchtzuivering, maar is ook effectief in het absorberen en verminderen van straling. Bovendien is hij erg compact, waardoor hij gemakkelijk op een bureau kan worden geplaatst.

10. Betelblad plant
Deze plant is bijzonder boeiend omdat het vermogen om straling te absorberen en verminderen wetenschappelijk is onderzocht en bewezen. In een studie uit Kolkata, India werd het extract van de betelbladplant onderzocht.

Andere manieren om de lucht te zuiveren in je huis

Er zijn ook verschillende manieren om de lucht in huis te zuiveren zonder planten, namelijk:

  1. Luchtreinigers: Luchtreinigers zijn apparaten die de lucht in huis filteren en zuiveren. Ze kunnen allergenen, stof, pollen, schimmelsporen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht verwijderen.

  2. Luchtdichting: Door je huis goed af te dichten en te isoleren, kun je voorkomen dat lucht van buiten naar binnen komt en andersom. Dit helpt om vervuilende stoffen buiten te houden en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  3. Ventilatie: Door voldoende ventilatie te hebben, kun je ervoor zorgen dat er frisse lucht in huis komt en dat vervuilende stoffen worden afgevoerd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je regelmatig ramen opent en ventilatieroosters schoonmaakt.

  4. Natuurlijke luchtzuiveraars: Er zijn verschillende natuurlijke producten die de lucht in huis kunnen zuiveren, zoals houtskool, azijn, baking soda en etherische oliën. Deze producten kunnen geuren absorberen en bacteriën en schimmels doden.

Het combineren van deze methoden kan helpen om de lucht in huis te zuiveren en een gezondere leefomgeving te creëren.

En andere manieren om straling tegen te gaan in huis

Er zijn verschillende manieren om straling in huis tegen te gaan, zoals:

  1. Verminderen van blootstelling aan apparaten: Een van de belangrijkste manieren om de blootstelling aan straling te verminderen, is door het gebruik van apparaten te beperken. Schakel bijvoorbeeld apparaten uit die niet in gebruik zijn en verminder het gebruik van mobiele telefoons, laptops en tablets.

  2. Gebruik van stralingsbescherming: Er zijn verschillende producten op de markt die ontworpen zijn om de blootstelling aan straling te verminderen, zoals stralings-werende kleding en hoesjes voor mobiele telefoons. Het gebruik van deze producten kan helpen om de blootstelling aan straling te verminderen.

  3. Elektrische apparaten op een veilige afstand plaatsen: Probeer elektrische apparaten zoals routers, printers en andere apparaten die draadloze signalen uitzenden, op een veilige afstand van je lichaam te plaatsen. Houd bijvoorbeeld je mobiele telefoon niet te dicht bij je oor tijdens het bellen.

  4. Aarden: Het aarden van je lichaam kan helpen om de elektromagnetische straling te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door op blote voeten op het gras te lopen of door een aardingsmat te gebruiken.

  5. Beperken van draadloze verbindingen: Draadloze verbindingen, zoals Wi-Fi, zenden elektromagnetische straling uit. Door het gebruik van deze verbindingen te beperken en te kiezen voor bedrade verbindingen, kun je de blootstelling aan straling verminderen.

  6. Gebruik van stralingsarme apparaten: Sommige apparaten hebben een lagere stralingsuitstoot dan andere. Kies bijvoorbeeld voor een smartphone met een lage SAR-waarde (Specific Absorption Rate) of een babyfoon met een lage stralingsuitstoot.

 

 

Wist je dat je deze blog ook makkelijk kan doorsturen via de buttons hieronder?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.