Garlicious Noodles met witvis, zalm en wokgroenten

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 11:30

Met dit recept is het excuus van 'geen tijd voor gezond eten' voorgoed verleden tijd. In slechts 10 minuten staat er een gezonde wokmaaltijd op tafel met een verrukkelijke garlicious saus, vis en udon noedels. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en absoluut heerlijk, vooral als je, net als ik, dol bent op knoflook. Lees verder voor het recept.

Binnen 10 minuten op tafel

Op zoek naar een eenvoudig recept dat zowel gezond als verrukkelijk is? Ontdek dit heerlijke wokmaaltijd met udon noedels, witvis en zalm! Ik heb dit serieus binnen 10 minuten op tafel gekregen!

Binnen enkele minuten zet je een voedzame maaltijd op tafel. Gezond eten wordt niet makkelijker dan dit! Je moet het ook niet moeilijker maken dan het is vind ik ;-). Dit recept combineert malse witvis en zalm met knapperige Thaise wokgroenten, allemaal gebonden in een smakelijke Ketjap Manis woksaus met knoflookpasta. 

 

Het beste aan dit recept is dat ik het helemaal op gevoel heb gemaakt, zonder af te kijken van een ander wokrecept op internet. En eerlijk gezegd, het is zo eenvoudig dat je ook geen andere recepten nodig hebt. Dus als je geen keukenprinses bent maar wel graag gezond wilt eten, dan ben je hier op de juiste plek.

 

Op mijn website vind je meerdere lekkere en gezonde recepten, waaronder gezonde snacks en desserts. Probeer bijvoorbeeld eens mijn black bean brownie! Je zult verrast zijn dat je de groenten niet eens proeft in dit recept, maar het is wel veel voedzamer dan een normale brownie. 

 

Maar goed, even terug naar mijn Garlicious Noodle recept: lees verder wat je nodig hebt voor deze maaltijd. En laat mij vooral weten wat je ervan vond.

Ingrediënten voor 2 personen

 

  • 1 pakje udon noedels (200-300 gram)
  • 400 gram Thaise wokgroenten
  • 150 gram witvis (bijv. kabeljauwfilet)
  • 150 gram zalmmoot
  • Zout en peper
  • Optioneel: garneren met koriander of lente-ui

 

Voor de saus:

  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 ml Ketjap Manis woksaus

 

Bereiding...

wokgroenten
wokgroenten met vis
woksaus
wokgerecht

 

  1. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  2. Wok de Thaise wokgroenten gedurende 2 minuten tot ze iets zachter zijn geworden.
  3. In een apart kommetje meng je de knoflookpasta, olijfolie en Ketjap Manis woksaus tot een smakelijke saus.
  4. Snijd de vis in kleine stukjes.
  5. Voeg de witvis en zalmmoot toe aan de wokpan en roerbak het geheel gedurende 3 minuten tot de vis gaar is.
  6. Giet de saus over de groenten en vis in de wokpan en roer alles goed door zodat de saus de ingrediënten bedekt.
  7. Bereid ondertussen de udon noedels volgens de instructies op de verpakking.
  8. Voeg de gekookte udon noedels toe aan de wokpan en meng ze voorzichtig met de groenten, vis en woksaus.
  9. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  10. Laat de wokmaaltijd nog een minuutje sudderen zodat alle smaken goed kunnen samenkomen.
  11. Serveer de wokmaaltijd direct in verwarmde borden.

 

Tip: Om de maaltijd nog lekkerder te maken, kun je wat verse kruiden zoals koriander of lente-ui toevoegen als garnituur. Geniet van deze gezonde en smaakvolle wokmaaltijd met udon noedels, witvis en zalm!

 

Eet smakelijk! -x- Demi

Vond je deze blog leuk? Laat dan een reactie achter hieronder of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Ontvang 1x per maand inspiratie, kennis en ervaringen over mindset, sport, gezondheid en voeding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.