Black Bean Brownies recept

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 14:44

Dit is mijn No.1 (!!!) favoriete gezonde bakrecept. Een gezonde, glutenvrije brownie, deels gemaakt van groenten. Het klinkt misschien gek, groenten in een brownie. Maar ik beloof je dat het echt een aanrader is. 

Het heeft de structuur van een ‘echte’ brownie. Hij is glutenvrij, zoet door de dadels en honing en smaakt naar pure chocolade. Door meer vezelrijke ingrediënten heb je minder, tot geen last van een suikerdip (schommeling in je bloedsuikerspiegel). Win-win! 

 

De ingrediënten voor de Black Bean Brownie recept: 

  

1 blik zwarte bonen (goed uitgelekt) 

 4 eieren 

 2 middelgrote bieten (voorgekookt) 

 14 dadels pitloos 

 100 gram roomboter (ongezouten) 

 6 el cacao poeder (mag ook meer natuurlijk) 

 Grote snuf zout 

 1 grote eetlepel bakpoeder (of een zakje) 

 1 scoop proteïnepoeder (vanille of chocoladesmaak) 

Bereidingswijze: 

  

  1. Week de dadels 15 minuten in heet water en verwijder daarna de pit.
  2. Verwarm de oven op 180 graden Celsius en vet een lage (!) bakvorm in of leg er een bakpapiertje in.
  3. Mix de bonen, gegaarde bietjes en eieren in een keukenmachine/blender.
  4. Voeg de dadels, roomboter en honing toe en mix het geheel weer door elkaar.
  5. Voeg als laatste cacao poeder, bakpoeder en zeezout toe en laat dit snel meedraaien in de keukenmachine/blender.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 á 45 minuten in het midden van de oven.
  7. Laat de brownies afkoelen op een rooster en geniet ervan!

 

Eet smakelijk! 


Benieuwd naar andere recepten? Klik dan hier.

Voor Body&Fit heb ik een review geschreven over hun self bake proteinemuffins. Klik hier om de review te lezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.