Tomatenrisotto met burrata

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 17:34

Ik ben mega fan van risotto en vind dat echt heerlijk. Ik had nog nooit tomatenrisotto gegeten, maar na de eerste keer was ik meteen verkocht. Dit recept is zó lekker! Ongetwijfeld ga ik deze tomatenrisotto nog vaak eten. 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 kopjes risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • verse of gedroogde basilicum 
  • scheut olijfolie
  • 50ml droge witte wijn
  • 500 ml warme groentebouillon
  • 100 gr Parmezaanse kaas (zakje)
  • 400 ml (blik) tomatenblokjes
  • 1 burrata

 

Producten zijn niet gesponsord. 

 

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit ze aan in een pan met een eetlepel olie.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak het geheel 2 minuten mee.
  3. Blus af met witte wijn en wacht tot de wijn is opgenomen.

  4. Voeg vervolgens tomatenblokjes en een soeplepel bouillon toe. Roer af en toe door.

  5. Voeg de volgende lepel bouillon toe als de tomatensaus en de eerste schep bouillon zijn opgenomen. Kook de risotto in totaal ongeveer 25 minuten (ligt er aan welke risotto je hebt). De risotto moet zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen hebben. Mogelijk houd je wat bouillon over of kom je tekort.

  6. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto. (Ik heb een zakje gebruikt omdat ik een heel stuk Parmezaanse kaas niet opmaak in mijn eentje.)

  7. Schep de risotto op borden en verdeel de burrata erover.

  8.  Garneer met basilicum.

     

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.